Juustukook kitsejuustu, lavendli ja sidruniga

Tähendab, et… reisi kokkuvõtet ma ikkagi veel ei ole valmis tegema. Aga kangesti tahaks kirjutada. Nii ma siis kirjutan.

Lubadused ongi selleks, et neid unustada.

 

 

Goat cheese, lemon and lavender cheesecakeJuustukook kitsejuustu, lavendli ja sidruniga

 

Esiteks vabandan nende ees, kes on Kaju Köögi pakkumiste listis – seoses puhkuse, haiguse, suurte tellimustega ja läheneva Võhandu maratoniga olen ma olnud äärmiselt hõivatud. Tänaseks oli näiteks 180 makrooni tellimus (pilti näete mu FB lehel ja Instagramis). Igaks juhuks tegin ikkagi 230. Väikese varuga või nii. Muud pole midagi, ainult et kuhu ma need 25 munakollast nüüd panen..

Seoses makroonidega olen täna saanud mitmeid kirju ja hinnapäringuid. Naljakas, kuidas on inimesi, kes kirjutavad mulle, et poemakroonid on päevase kaloraaži raiskamine (täiesti geniaalselt sõnastatud!) ja siis vastukaaluks on inimesed, kes kirjutavad “aga see tähendab, et poes saab odavamalt ju”. Kujutage ette, milline ülbik ma olen – tahan saada käsitöö eest rohkem raha, kui poes küsitakse! Nii raske on sellistes olukordades viisakaks jääda..

 

Goat cheese, lemon and lavender cheesecake

 

Aga tegelikult on mul dilemma ka. Suur dilemma. Kas lubada oma blogisse reklaam või mitte. Kujutan ette mitu inimest võtsid peast kinni, et nüüd siis Olga ka.. Ausalt, mul on isegi piinlik kirjutada sellest. Ma olen äärmiselt uhke selle üle, et minu blogi on igasugusest jamast prii ja puhas. Olen seni kõik reklaamipakkumised momentaanselt tagasi lükanud. Mind ennast tohutult häirivad reklaamid (õigupoolest väga ei häiri, sest kasutan AdBlock’i ja lihtsalt ei näe neid), aga viimasel ajal häirib mind mu blogi tehniline seis vist rohkemgi.

Lubagem mul seletada nüüd.

Ma olen snoob. Seda te juba teate. Minu jaoks on oluline see, et tekstid blogis oleksid joondatud ja asjad kenasti paigutatud. Olen algusest peale tahtnud oma blogi üles ehitada teistmoodi. Omamoodi. Aga sealjuures ma ei oska seda ise teha. Iga kord kui ma tahan mingit blogi visuaalset muudatust või parandust, siis ma pean paluma abi professionaalilt. Vahel tundub juba, et odavam oleks läbida koolitus ja asjad ise selgeks saada. Aga kust see aeg ja huvi võtta.. Niisiis iga kord, kui ma tunnen, et mõni asi lehel on nihkes, siis ei saa enne rahu, kui see on korras. Juba paar kuud tagasi nihkusid aga päris paljud asjad mu lehel iseeneslikult paigast (ma tean, et enamik inimesi ei näegi seda, aga mind häirib sellegipoolest), aga mul ei ole olnud piisavalt motivatsiooni, et panna raha jälle mingite detailide korrigeerimise alla. Nii ma olen lihtsalt oma blogi esilehe avamisest loobunud. Päriselt. See tekitab minus frustratsiooni – vähe sellest, et ma jagan retsepte, siis pean asjale veel peale maksma ja ja.. (ei, te ei pea mulle ütlema, et tegelikult ise ma olen nii edev ja tahan blogida. Seda tean ma isegi).

Nüüd siis sellises olukorras sain ma taaskord reklaamipakkumise. Esmakordselt ma päriselt süvenesin pakkumisse ja arvutasin, mida see mulle tähendaks. Sisuliselt tähendaks see mulle taskuraha.. Ühest küljest on see piisavalt tühine summa, et ma tavaolekus keelduks kategooriliselt selle nimel oma lehte risustamast. Teisalt olen ma olukorras, kus mõtlen, et selle summa saaksin ma kulutada sellele, et blogi tehniliselt üleval pidada ja need pagana tekstid mu blogis lõpuks ometi paika saaks ja lõpuks ometi ma ise tahaksin jälle oma lehte imetleda. Ma pole isegi mitu kuud enam ise oma blogi kusagil linkinud, sest see toob ju lisasilmi, mis näevad mu blogi sellisel koledal hetkel.

Ma ausalt ka ei tea, kas keegigi üldse mõistab mind. Normaalsele inimesele tundub selline asi üsna kindlalt absoluutse pseudoprobleemina. Aga võta näpust, ühele pedandile mõjub nii, et blogimise isu pole. Olen nädal aega iga päev kaalutlenud, kas panna need va reklaamid üles. Kiusanud reklaamiagentuuri küsimustega ega rämpstoidu ja alkoholi reklaami mu lehele tule. Mis on tulemuseks? Mitte midagi. Kui välja arvata nüüd see postitus.

Mida ma siis küsida teie käest tahan on see, kes teist oleks nõus mulle iga kuu 50 EUR maksma, et ma reklaami siia lehele lubama ei peaks? Kes lõpetab mu blogilehel käimise, kui reklaamid siia tulevad? Ok, ok, palun lihtsalt öelge, mida ma tegema pean!?!? Muud ma ei palugi.

 

Goat cheese, lemon and lavender cheesecake

 

Kook on täiesti nagu rusikas silmaauku – nii mulle kui ka abikaasale. Kitsejuustu, lavendli ja sidruni maitsed tasakaalustavad teineteist äärmiselt mõnusalt. Abikaasa isegi ei saanud aru, et tegin koogi kitsejuustuga 🙂 Rääkimata lavendlist.. Ja kui te vaid teaks, kui siidjas see on..

 

Juustukook kitsejuustu, lavendli ja sidruniga

20 cm

 

Põhi

150 g Digestive küpsiseid

75 g võid

 

Täidis

300 g kreemjat kitsejuustu

400 g toorjuustu

90 g pruuni suhkrut

4 munakollast

0,5 sidruni mahl ja koor

1 tl hästi peeneks lakitud lavendlit

 

Kate

200 g vahukoort

50 g kreemjat kitsejuustu

1 sl tuhksuhkrut

1 tl vanillsuhkrut

 

Kuumuta ahi 200 kraadini. Võimalusel kasuta küpsetamiseks vormi, mis on ühes tükis. Lahtikäiv vorm vooderda väljastpoolt mitme fooliumi kihiga, et vesi vormi ei lekiks.

Sulata või. Purusta küpsised, sega võiga ja suru koogivormi põhja.

Täidise jaoks sega kitsejuust, toorjuustu ja suhkruga. Jätka segamist ning lisa ükshaaval munakollased. Viimasena lisa sidrunikoor, -mahl ja lavendel. Saadud segu kalla küpsisepõhjale

Aseta koogivorm mõne suurema kuumakindla ahjunõu sisse ja kalla suuremasse vormi keeva vett – koogivorm peab olema pooleldi vees. Tõsta vormid ahju, alanda kuumust kohe 160 kraadini ja küpseta kooki ca 45 minutit. Valmis kook peab kuumana olema äärtest hangunud, aga keskelt võdisema.

Jahuta toatemperatuurini ja seejärel tõsta külma vähemalt 5 tunniks.

Valmista kate – vahusta kitsejuust vahukoore ning suhkrutega tugevaks vahuks. Kaunista vastavalt soovile ja serveeri kohe.

 

Goat cheese, lemon and lavender cheesecake

Share Button
21 Comments