Lavaširulli-juustupirukas

Ma ausalt ka võtan end varsti käsile ja hakkan taas sisulisi postitusi kirjutama. Praegu olen ametis olnud väikestviisi blogi-toiduasjade arendamisega, 30 kilo piparkoogitaina meisterdamisega ja ja… ahjaa, ongi kõik, ega see 30 kilo tainast end ise kokku seganud. Vähemalt on mul esmakordselt detsembri alguseks jõuluhõng majas ja seda toorest piparkoogitainast on söödud oi kui palju.

 

Cheese pie

Laiskadeks Kiireteks päevadeks köögis sobib minu arust ideaalselt justnimelt see pirukas. Ma ei kujuta ette, kui kaua mul selle ehitamine aega võttis, aga kindlasti mitte üle 10 minuti. Maitselt on see aga oivaline ja meenutab banitsat, mis on üldse üks mu lemmikuid pirukaid 🙂

 

Cheese pie

 

Täidisega võib loomulikult oma suva järgi mängida. Kindlasti sobib fetaga suurepäraselt kokku ka spinat. Kitsejuustu võib aga asendada näiteks toorjuustu, merevaigu, kohupiimaga vms.

 

Lavaširulli-juustupirukas

22 cm koogivorm

 

2 õhukest lavašši

400 g feta juustu

150 g kitsejuustu

2 muna

0,25 sidrunikoort

Peotäis tilli

Must pipar

30 g võid

 

Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri pirukavorm võiga.

Sega kausis kokku juustud, muna, sidrunikoor, till ja must pipar. Määri segu lavaššidele, keera lavašid rulli ja lõika neist 3-4 cm paksused viilud. Lao viilud pirukavormi, aseta siia-sinna peale võikuubikud. Küpseta pirukat ca 35 minutit, kuni lavašid hakkavad pruunistuma.

Parim leigena! Aga suurepärane ka külmana 🙂

 

Cheese pie

 

Share Button
28 Comments