Tervislikud täistera-mustikamuffinid

Ma tean juba vähemalt kolme inimest, kes hakkavad tänase retsepti pealkirja kallal tänitama.. 😀

Tegelikult oli lugu selline, et laupäeva hommikul oli mul pea mõtetest tühi, aga tahtsin midagigi teha. Ette jäid kaks raamatut – G. Ramsay “Tervisetoidud” ja mu lemmik raamat W. Curley “Šokolaadi meistriklass” ning… juhtus ime! Ma panin oma lemmiku raamatu kõrvale ja suundusin vahelduseks tervisliku toidu maailma.

Ärge saage must valesti aru. Mul ei ole midagi otseselt põhimõttelist tervislikumate alternatiivide vastu. Lihtsalt toituma peab kogu aeg mitmekülgselt ja täisväärtuslikult. Mitte pugima ära šolaaditahvli ja hetk hiljem guugeldama “tervislik magustoit”; süüa nädal aega rämpstoitu ja järgmisel nädalal alustada paleodieediga, et nädal hiljem taas poolfabrikaate näost sisse ajada. Selline sinusoidne üles-alla hüplemine ja iga uue moeröögatusega kaasa röökimine ei ole minu teema.

Sealjuures täisväärtusliku ja tasakaalustatud toitumise alla kuuluvad minu maailmas lisaks elementaarsele (nt teraviljad, köögiviljad jms) näiteks ka päris või, tume šokolaad ja muud maitsevad toiduained, sest et… miks mitte?

 

Blueberry muffins

 

Muide, kas soola lisatakse toidule näpu- või noaotsaga?

 

Allikas: G.Ramsay “Tervisetoidud”

 

Tervislikud täistera-mustikamuffinid

 

2 suurt küpset banaani

300 g täisteranisujahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

1 tl söögisoodat

Noaotsatäis soola

100 g pruuni suhkrut

280 ml petti

1 suur muna, kergelt lahti klopitud

75 g sulatatud võid

200 g mustikaid

 

Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane valmis muffinipann ja -vormid.

Suru banaanid kahvliga püreeks. Teises kausis sega kokku jahu, küpsetuspulber, suhkur, sooda ja sool. Lisa pett, banaan, muna ja või. Sega kõik kiirelt läbi ja sealjuures väldi ülesegamist. Nüüd lisa mustikad.

Pane muffinivormid täis tainast (jäta ülevalt vaid paar-kolm millimeetrit vabaks). Küpseta muffineid ahjus ca 25 minutit, kuni need on pealt kuldpruunid. Lase muffinitel paar minutit vormis jahtuda, seejärel kummuta välja ja lase neil restil lõpuni jahtuda.

 

Blueberry muffins

Share Button
19 Comments