Juunikuu mõtted, 2015

Juunikuu on ikka tore kuu!

 

_DSC4665

 

See on siis pilt ütlemata toredalt 80ndate spordipäeva stiilipeolt, kus me laupäeval käisime. Teate küll, see pidu, mille kohta reedel ütlesin, et mul ei ole kostüümi ega tordi ideed veel olemas.. Aga see on ikka lahe, et tänapäeval inimesed veel viitsivad vaeva näha ning korraldada lõbusat pidu, kus kõigile jätkub tegevust, piisavalt mänge ning jääb parasjagu ka aega meluks. Super!

Loomulikult lõppkokkuvõttes ma sain nii kostüümi kui ka tordi idee valikuga hakkama. Mõlemal juhul ikka võtsin asja huumoriga. Tordiks sai Pacman, mis oli lapsepõlves üks mu lemmikuid arvutimänge:

 

80s Pacman cake

Kostüümi osas – käisin Humana kaltsukas ja valisin eriti kehvasti istuva roosa pluusi, lisasin paar roosat elementi veel, liiga lokkis juuksed ja juba olingi paras tibi valmis (muide oli väga lõbus, kui astusin kodu uksest välja ja esimese mööduva auto juhil vajus karp sõna otseses mõttes lahti 😀 Ju siis ma veel ei olegi nii vana). Peaks mainima, et see on ikka tõesti ebaaus, et mina pean lokkide nimel magama mingite krunnidega ja kasutama ära pool pütti lakki ning päeva lõpuks on heal juhul alles ainult lained.. ja mu abikaasal on lihtsalt maailma ilusaimad lokid, mis päeva jooksul ainult uhkemaks ja lendlevamaks muutuvad!

 

80s

Perekond Kajunen

 

Üldiselt on juunikuu olnud pikk ning täis torditegu. Vaatasin oma pangakontot ja pooled kulud on seotud kas torditarvikute või tooraine ostmisega. Näib, et ainuüksi toorjuust moodustab pool väljaminekutest 😀 Need on need miljon Mojito-juustukooki, mida kõik soovisid.. Üllatav on aga see, et olen suutnud see kuu nibinnabin plussis püsida, vaatamata ootamatult kallile autohooldusele! Ju siis ma midagi ikkagi nende tortidega teenin, isegi kui ma jätkuvalt ei oska oma töö eest raha küsida. Aga sellest räägin kindlasti mõnes eraldi postituses.

Maasika toorjuustukook

Muide, teine tore juunikuu üritus ehk Jaanipäev jäigi nüüd sel aastal kajastamata. Ausalt öeldes meil ei ole kunagi nii rahulikku Jaanipäeva olnud ja ja… esmakordselt ma ei söönudki üle!  Menüüs oli meil päeval uhhaa (isa taaskord keetis malmpotis elava tule kohal) ja suitsukala. Õhtuooteks lambakarree ja õhtusöögiks šašlõkk, mida me abikaasaga isegi ei söönud, sest kõht oli veel lõunast täis! Halb ilm meid taaskord ei heidutanud – istusime aga tünnisaunas, mina jõin isa tehtud siidrit ja pärast teist pudelit tundsin, et on aeg merre minna. Tegin siis ikka väikese supluse meres ära. Vot see oli jahutav.

 

Fish soup

Jaanipäeva uhhaa

 

Mis mujal maailmas põnevat?

Vaadake vaid selle kunstniku töid ehk siis kunstnik Nicolas Knepper ühendas oma lemmikud sarjad ja filmid.. gastronoomiaga! Ülimalt vinge!

Leidsin uue Eesti toidu- ja elustiiliblogi “H for Home“, mis mulle väga meeldib. Uskumatu, et inimene on kahe kuuga suutnud luua nii laheda blogi 🙂 Pealegi, mulle meeldivad toidu- ja elustiiliblogid.. miks muidu ma sellist asja ise pean 😀

Vabandust otsekohesuse pärast, aga minu arust on õigekiri iga blogija A&O. Okei, eks ma ise ka kirjutan üsna vabalt, kasutades slängi ja seades komasid ning tegusõnu parasjagu sinna, kus näib sobivat. Aga blogidest selliseid sõnu nagu “kondentspiim”, “tsenaarium” ja “2 keskmist kuldmerikogerit” lugedes tahan ma lihtsalt nutma puhkeda.

Pärast seda kui Liina tegi ütlemata maitseva labneh’i, on mul olnud kindel plaan ka seda valmistada. Pärast seda postitust soov kasvas veelgi. Muide, seesama My name is Yeh! on üks mu lemmikuid blogisid. Vaadake vaid seda tibude postitust. Aww.

Suvikõrvitsaõied on varsti juba valmis (või juba on?) – miks mitte täita neid kitsejuustuga? Mmm..

Seoses ühe suupistete ettevõtmisega, mis mul juulikuus plaanis on – valik suurepäraseid suupistete ideesid. Taljesõbralikud ja puha.

Muide, nendele, kellele pakuvad huvi natuke keerulisemad retseptid, soovitan blogi Talita’s Kitchen. Ta pole nüüd küll paar aastat bloginud, aga ta lehelt leiab ikka väga palju põnevalt tehnilisi maiustusi!

Uue filmi “The Secret Life of Pets” treiler tuli välja. Niiiiii vaimukas. Eriti see Kitchen Aid’i ja taksikoera osa, mida kõik kindlasti juba FB vahendusel näinud on.

Neile, kellel vene keel selge – ilmus järjekordne Russian Foodie! Jälle vajavad vähemalt pooled retseptid katsetamist!

Share Button