Röstitud lillkapsa hummus

Teadupärast nägin ma varem liikluses kogu aeg põnevaid olukordasid, mida üldiselt igasugused imbetsillid liikluseeskirju rikkuvad kodanikud tekitavad. Sestap sain abikaasalt jõuludeks liikluskaamera, et saaks neid asju salvestada. Nagu arvata võite – sellest ajast peale pole ma mitte midagi põnevat näinud (peale ühe noore põdra, kes Pirital auto lähedal jooksis). Tüüpiline.

Veel tüüpilisem on see, et nüüd kus kaamera kukkus ära ja abikaasa pole jõudnud seda veel tagasi kinnitada, kohtasin ma liikluses üle pika aja järjekordset imbetsilli liikluseeskirju rikkunud kodanikku. Nimelt nägin ülekäigurajale, mis on vahetult enne ristmikku, jooksuga lähenevat last. Lasin kaugelt juba jala gaasipedaalilt lahti ja hakkasin pidurdama. Vaatasin, et taga sõitev auto reastus selle peale vasakusse ritta, mis on mõeldud vasakpööret tegema. Aga mida ei järgnenud, oli vasakpööre. Härra otsustas hoopis minust mööduda ja minu, ülekäiguraja, lapse ning eesseisva ohutussaare vahele “sujuvalt” end sisse pressida. Ütleme nii, et hea, et see laps vasakult paremale jooksis, mitte vastupidi. Ma pole ammu nii palju ropendanud. Olin nii närvis, et isegi sellest kirjutades tuleb värin sisse. Sõitsin järgmisel fooril selle debiili sadat liikluseeskirja ühe manöövriga rikkunud kodaniku auto kõrvale ja näitasin kogu oma kehakeelega, mida ma temast arvan. Tõeliselt täiskasvanulik minust, aga noooo tõesõna? Kus on see liikluskaamera, kui seda on vaja?

 

Roasted cauliflower hummus

 

Ilusamatel teemadel. Mul on väga eriline suhe.. hummusega. Võin süüa seda iga päev, igas söögikohas, kas klassikalise hummusena, karulaugu või avokaado või, miks mitte, lillkapsaga (mis on üllatavalt maitsev!)! Üldiselt tellingi seda eelroaks alati, kui see on söögikoha menüüs olemas. Niikuinii tuuakse enamasti esimese asjana lauda sai, aga nii saab vähemalt saia hummusega. Ise teen aga hummust siis, kui külalised tulemas – esimesed näljased saabujad saavad kohe seda süüa, oodates kuni viimased hilinejad kohale jõuavad..

 

Roasted cauliflower hummus

 

Idee sain lehelt The Kitchn.

 

Röstitud lillkapsa hummus

 

1 lillkapsas

3 küüslauguküünt

1 sidruni mahl

1 sl tahhiinit

Oliiviõli

Soola-pipart-paprikat

 

Serveerimiseks – röstitud leib, lavašš, köögiviljad vms.

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Tükelda lillkapsas ja puista see koorimata küüslauguküüntega ahjuplaadile. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Rösti ahjus ca 40 minutit. Vahepeal sega kord või kaks. Lillkapsas peaks lõpuks olema siit-sealt pruunikaks röstitud.

Puhasta küüslauguküüned, pane lillkapsaga kaussi ja püreesta ühtlaseks. Lisa tahhiini, oliiviõli ja esialgu 0,5 sidruni mahl+0,5 tl paprikat. Sega läbi ja maitse! Lisa vajadusel juurde veel oliiviõli või sidrunimahla või maitseaineid.

 

Roasted cauliflower hummus

Share Button