Üks õige hea salat :)

Appi appi, kui pikalt ma vaikinud olen. Samas usun, et pikk nädalavahetus Prahas on üsna hea ettekääne. Seega, kuniks ma end kogun ja taas kirjutamise lainele seadistan, kopeerin hoopis natuke pärleid puberteet-Olga seiklustest Prahas (haha, tegelikult oli tegemist siiski Erasmuse programmi raames ühe semestriga ülikooli ajal). Ehk lugesin nostalgia mõttes oma vana blogi.. Kas ma tõesti olen 5 aastaga nii suureks saanud? Huvitav, mis näoga ma oma praegust blogi 5 aasta pärast loen?

 

DSC06388-001

 

12.02.2010

Rahvast on siin ikka igasugust. Kõige rohkem prantslasi, hispaanlasi, poolakaid ja venelasi. Üks õhtu tutvusin ka noormehega “Bangladeshist”, aga siis tuli välja, et tegu vene noormehega, kes kuulis, et ma ka venelane ja tahtis teada, mis juttu ma välismaalastele siis räägin 😀

17.02.2010

Ainuke jama Lucernaga on see, et pidu saab läbi alles siis kui tõeline tantsutuju peale hakkab tulema ehk juba 3.30 (minuti pealt kusjuures), aga esimene metroo 4.50 ja tudengid ju taksoga ei sõida..

 22.02.2010

Olin nüüd täitsa mitu päeva haige, sest tundsin end neljapäeval paremini ja läksin diskole… no hea idee see igal juhul ei olnud.. Ei olnud ka hea idee olla peol hispaanlastega 7ni hommikul 😀 Enne pidu tegime soojendust minu juures. Kõik tõid õlut, mina ostsin Becherovka. Kõik jõid minu Becherovkat ja nüüd mul külmkapis 8 pudelit õlut, mida me Rocioga ei joo.

 25.02.2010

Õllega olid lood natuke nigelamad. Nimelt, ma ju ei joo õlut. Ja kiiresti juua.. Brr.. Ma olen ainult näinud kuidas õlut kiiresti jooma peaks, sest üks noormees kodus joob pidevalt õlut janu kustutamiseks klaasi kaupa.. Kõik jagasid näpunäiteid, kuidas peab keelt all hoidma ja läbi nina hingama (tundub, et ma olin viimane inimene, kes ei olnud õlle joomises võistelnud).

09.03.2010

Muidu ei olnud midagi väga uut ja huvitavat, sest peol hakkab kõik kuidagi korduma ja pidev deja vu tunne – üks õhtu lihtsalt üks noor tuigub rohkem, kui teine ja vastupidi..

18.03.2010

Üks õhtu käisin paari inimesega väljas ja vestlus oli keeleoskusest. Üks kutt küsis mu käest, et miks ma hispaania keelt ei õpi, seejuures teades, et üks kuttidest seltskonnas on hispaanlane. Mina, eeldades, et kõik inimesed seltskonnast on usa-st, ütlesin, et mulle ei meeldi hispaania mehed, sest nad on tüütud. Tüüpiline Olga. Võiks ju vahel suud kinni ka hoida.

 24.03.2010

Mul meeldib võimalikult palju tšehhi keeles rääkida, eriti teenindajatega, et nad aru ei saaks, et ma välismaalane.. Üks päev oli üsna piinlik lugu, kui spordiklubis pärast “Dobry den” ütlemist, rääkis teenindaja veel midagi ja ma eeldasin, et ta küsis nagu ikka, kas ma tahan kapilukku, ütlesin “Ano”.. Siis ta ütles veel midagi, millest ma aru ei saanud, aga ikka veel lootsin mängida tšehhi ja vastasin naeratades “Ano”.. No ja siis naeratas tema ja ütles “could you please put on the shoe covers?”. Ahh, kui piinlik mul oli 🙂

11.04.2010

Õppejõud oli lausa maruvihane loengus ja karjus, et kuidas keegi ei oska veel standardhälvet arvutada, see on ju statistika baasteadmine.. “ja kui te saate vastuseks, et hälve on 1000, kui populatsioon on 39, siis te lihtsalt olete idioodid ja mõelda ei oska. Põhikooli tagasi! Järgmise nädala loengu kulutame, et õppida statistika baasteadmisi üle.. mitte kuskile me nii ei jõua.. bla bla”. Terve selle sõimu ajal vaatas ta mulle otsa. Ausalt, ma olin juba meeleheitel, mõtlesin, et peaks panema sildi otsa ette, et läbisin tema mõlemad testid.. rrr..

 16.04.2010

Praegu on meil aga käimas eksperiment – kui kaua läheb aega, et Rocio lõpuks wc paberit ostaks.. Nüüd juba nädal aega ei ole meil wc paberit (nohh, ma peidan enda oma kapis ja teised tsikid teevad samuti). Tema aga kangekaelselt tassib zewa salvrätikuid vetsu.. Ma ikka ootan, millal tal jõuab kohale, et wc paberi ostmine on odavam..

 

DSC06378-001

Ah, aitab naljast. Tehkem hoopis salatit!

 

Spinati, peedi ja feta juustu salat

Kahele

 

Paar peotäit beebispinatit

2 väikest aurutatud peeti

100 g feta juustu

1 apelsin

Peotäis pekaanipähkleid

Soolahelbeid

Musta pipart

Oliiviõli

 

Pane taldrikule spinat. Viiluta peet ja pane spinatile. Seejärel lõika apelsini viilud terava noaga välja ja pane peedile. Peale murenda feta juust ja puista hakitud pekaanipähkleid. Nirista salatile oliiviõli ja apelsinist järele jäänud sisust ka natuke apelsinimahla. Jahvata must pipar ja puista peale soolahelbed. Naudi!

Share Button