Sidruni-lavendli trühvlid

Iseenda üle naermiseks olen ma sel nädalal kirjutanud üles kõik joogid ja söögid, mida tarbin, ning aktiivsema liikumise. Ikka selleks, et näidata iseendale (ja oma abikaasale!) kui vähenõudlik ma tegelikult võin toidu osas olla. Liikumise kirja panemise osas on eesmärgiks end motiveerida – kui ikka iga päeva lõppu on midagigi kirjutada aktiivse liikumise sildi all, siis kohe tuju hea. Tõele au andes käib mul tegelikult natuke ka suveks saledaks kampaania (küll juba sügisest saati). Mis siis nende kahe teguri toimel mu toidulaual toimub? Näiteks, teisipäeval:

 

03.03.15

Hommik – klaas vett, 1 viil juustu, 1 muna

09.00 tööl – kohv + klaas vett

11.30 lõuna – kodune kanasupp muna, ubade ja soolakurgiga

12.00 roheline tee + 1 klaas vett + 3 banaani-kaerahelbe küpsist

15.30 1 muna + 100 g kohupiima + 50 g mustsõstraid

17.30 trennis, 1 klaas vett

19.00 125 g lumekrabi, 1 rooskapsas, 1 viil juustu, klaas vett

LIIKUMINE – Zumba

 

Iseenesest on üllatav, et a) ma suudan nii korralikult toituda (jah, värskete asjade osakaal võiks suurem olla) b) ma tõesti ei viitsi süüa teha c) ma viitsin seda kõike kirja panna. Tavaliselt piirdub mu järjepidevus kahe päevaga. Muide, olen juba pikemat aega pidanud plaani kirjutada sellest, kuidas ma ikkagi tasapisi, eluisu säilitades ja peaasjalikult magustoidublogi pidades olen suutnud 6 kilo alla saada. Aga kuna eesmärgini on kilo-paar jäänud, siis hoian end iseenda kiitmisel veel natuke aega tagasi. Aga mitte kauaks. Loodetavasti.

 

DSC05234

 

Niisiis kahjuks pole ma nüüd tõesti kuigi palju süüa teinud. Küll aga ootavad veel mitu vanemat postitust valmis kirjutamist. Nagu ka need sidruni-lavendli trühvlid, mis tegin eelmisel nädalal tordikaunistuseks. Jah, te lugesite õigest, ma tegin lavendliga trühvleid. Ei tea, kuidas teil, aga minu jaoks on lavendel see lõhn, mis peab olema voodipesul. Seda enam soovisin ma seda katsetada magustoidus – näis nii huvitav, et lihtsalt vajas järeleproovimist. Pole midagi halba öelda, tõesti sobis sidruniga ütlemata hästi. Kusjuures mitte ükski sööja ei arvanudki ära, mis maitseainega tegu on. Ja sööjaid oli ikka päris palju. Küll aga võite arvata, mitu korda pakuti, et tegemist on koduste rafaellodega..

Koogiks trühvlite all on üks mu lemmikuid – vaarika-mojito kook. Aga värskete vaarikate puudumise tõttu tegin esialgu hoopis vaarikavõide, mille kreemiks kokku segasin (teen vastava õpetuse ka koogi retsepti juurde) ja peale vaarikamahla-piparmündi tarretise.

 

Sidruni-lavendli trühvlid

 

100 ml vahukoort

250 g valget šokolaadi

40 g võid (toatemperatuuril)

0,5 tl lavendlit (mina ostsin Umamist)

1 sidruni koor

1 tl sidrunimahla

Külmkuivatatud mustikaid

 

Katteks – kookoshelbed

 

Pane vahukoor, lavendel ja sidruni koored (lõika kartulikoorimisnoaga) väiksese potti ja kuumuta keemiseni. Tõsta tulelt, kata kaanega ja jäta maitsestuma vähemalt tunnikeseks.

Haki šokolaad ja pane kaussi. Kuumuta vahukoor uuesti keemiseni ja kalla see läbi sõela šokolaadile. Lase nüüd šokolaadi-vahukooresegul seista nii 5 minutit ja seejärel sega mass spaatliga ühtlaseks. Sega hulka või ja sidrunimahl (seda võid teha mikseriga, et saaks võimalikult ühtlane mass). Pane tagasi külmkappi, kuni segu muutub parajalt kätega vormitavaks.

Vormi saadud massist pallikesed ja soovi korral suru iga pallikese keskele 3-5 mustikat. Kata kookoshelvestega. Säilita trühvleid külmas.

DSC05236

Share Button