Kalkunipallid tomatikastmes

Kuulge, seletage palun rumalale inimesele, kust otsast on KOOKIDE KÜPSETAMINE osa paleoliitikumi toitumisele baseeruvast dieedist? Ja kas tõesti on meie organism oma seedimisprotsesside ja vajadustega paleoliitikumi-ajast püsinud muutumatu, et tolle aja toitumispõhimõtted on tänasel päeval need kõige optimaalsemad? Hämmastav asi see elu ikka.

 

DSC04770

 

Muide, nägin täna öösel õudusunenägu – abikaasa sõi hommikusöögiks ära kõik vorsti (mis on üsna realistlik) ja siis isa pani mulle leivaviilu peale keedetud riisi ning sundis mind seda sööma 🙁 Vot see oli õudne!

Seekordse retsepti idee allikas: Oma Maitse, jaanuar 2015. Meile väga meeldis. Kasutasin kalkunihakkliha, sest kalkuniliha on üks rasvavaesemaid lihasaadusi. Tomatid, oad ja paprika on aga vabsee (okei, see pole üldse ilus sõna, aga palun pakkuge siis alternatiivi) kerged ja tervislikud. Dieedi värk.

 

Kalkunipallid tomatikastmes

 

600 g kalkunihakkliha

1 suur punane sibul

2 paprikat

4 küüslauguküünt

1 sl (suitsutatud) paprikapulbrit

800 g tükeldatud konservtomateid

400 g suuri valgeid konservube

2 sl pruuni suhkrut

Peotäis peretselli

Soola-pipart

 

Maitsesta liha soola ja pipraga ning vormi sellest väikesed pallid. Haki sibul, paprika ja küüslauk.

Võta suur pann ja prae lihapallid selles kuldseks. Lisa pannile sibul, küüslauk ja paprika, prae veel ca 5 minutit. Nüüd lisa paprikapulber, sega läbi ja seejärel lisa tomatid. Kata pann kaanega ning hauta rooga tasasel tulel 10 minutit.

Lisa hautisele oad ja suhkur, sega läbi ning jäta veel 10 minutiks pannile, aga ära seekord kaant peale pane. Valmis roale puista peale hakitud petersell ja serveeri kohe.

 

 

DSC04773

Share Button
7 Comments