Maapähklivõi trühvlid

Ühel heal päeval tellisin Umamist maapähkliõli, sest praen kodus toitu pähkli-õlidel. Need peavad kõige paremini vastu kõrgetel temperatuuridel. Igal juhul paremini kui oliiviõli.. ja rapsiõli, noh, on rapsiõli. Kuigi ma kodumaise toodanguga just kuigi tihti ei pirtsuta, siis mulle tõesti ei meeldi selle kõrvalmaitse.

DSC04856Teevi, vaata, julgesin läbilõike pildi jaoks trühvlit hammustada 😀

Mida ma tegelikult öelda tahtsin on see, et mulle saadeti Umamist kogemata maapähklivõi. Seda ma aga ei osta tavaliselt seetõttu, et maapähklivõi on liialt sõltuvusttekitav ja  elu on kergem, kui see mind kapist ei ahvatle. Eks nad viisakalt vabandasid, et tekitasid mulle ebamugavust ja saatsid õli hiljem tasuta järgi. Minu arust on aga suurimaks ebamugavuseks see, et mul see va või nüüd kapis seisab… 😀 Mis siis ikka – väga minulikult tegin hoopis trühvleid ja jagasin küla peale laiali! Easy.

 

DSC04843Trühvlite eluiga oli seekord eriti lühike – kõik läks küla peale laiali..

 

A muide, seda nalja olete kuulnud, kuidas kaks blondiini lennupileteid ostavad? Esimene eeldab, et teine ostab mõlemad piletid koos. Teine eeldab, et ostab endale piletid samal ajal esimesega, aga kumbki oma pileti eraldi. Lõpuks ostab üks endale pileti ära ja teine mitte. Magic. Hea, et lennujaamas ei avastanud.. 😀

 

DSC04868Väikesed kingikotikesed toredatele inimestele!

 

Trühvlid on aga muidu täpselt nii head nagu võib eeldada, arvestades, et need sisaldavad maapähklivõid. Küpsised ja hakitud pähklid annavad krõmpsu tekstuuri, mascarpone ja maapähklivõi aga suus sulava massi. Oeh. Hea, et need ikkagi laiali jagasin.

Tegelikult piltidel olevad valged trühvlid osutusid mu lemmikuks – sidruni ja kitsejuustu sorbeti maitselised 🙂 Kuidas on võimalik, et ma nõnda suur osa oma elust ei armastanud kitsejuustu? Mis mul viga oli?

 

DSC04852

 

Maapähklivõi trühvlid

25-30 tk

 

150 g maapähklivõid

100 g Mascarpone toorjuustu

50 g röstitud hakitud maapähkleid

50 g vaniljemaitselisi küpsiseid

1 tl vanillsuhkrut

 

Glasuur

300 g piimašokolaadi*

Kaunistamiseks – nonparelle, hakitud pähkleid, šokolaadi, plaksusuhkrut vms.

 

Tegemine on väga lihtne – purusta küpsised (ära väga peeneks puruks tee) ja sega ülejäänud koostisosadega kokku. Pane mass 30 minutiks külmkappi tahenema. Võta välja ja vormi pallikesed. Pane pallikesed tagasi külma ja sulata šokolaad (eelistatavalt tempereeri – loe täpsemalt siit). Kasta pallikesed sulašokolaadi sisse, kaunista ja jäta tahenema. Säilita külmkapis.

 

DSC04845

 

*Ma tegin ise 50/50 – tumeda- ja piimašokolaadiga. Mõlemad olid väga head, aga üldsusele meeldis magusam variant rohkem.

Share Button