Kõrvitsa juustukook

Viimasel ajal kannatan ma täielikult ajapuuduse all. Võib-olla on asi selles, et teen ikka jätkuvalt tublisti trenni (zumba on mu elus vähemalt sama kindel “kohustus”, kui blogi pidamine!) ja iga hetkega on aina enam vaja tööd teha. Või siiski selles, et avastasin uue põneva sarja, mida nüüd hooaeg hooaja järel neelan? Pigem ikka see teine. Ma ei oska kohe põnevaid asju rahulikult nautida, pean need hästi kiiresti endasse ammutama. Ah, et mis sari? Poliitikast ja skandaalidest jutustav Scandal. Mis naisele ei meeldiks aeg-ajalt skandaalid.. Võiks öelda, et need on meie eriala.

Tegelikult oli meil väga tore perekondlik nädalavahetus – sai palju kaarte mängitud, jutustatud, süüa tehtud ja söödud. Isadepäeva puhul tellis isa borši pirukatega.. mis siis, et alles 2 nädalat tagasi sai seda tehtud, Isadepäeva puhul pidime kuuletuma 😀 Mina tahtsin aga teha kõrvitsakeeksi, piparkoogitainast ja päikesekuivatatud tomati ning feta juustu pallikesi sooja Camembert juustuga.. Nii me emaga laupäeva köögis veetsimegi. Päris õudne kogu loo juures on see, et ma jätsin fotoka koju. Palusin sugulasel siis enda fotoka kaasa võtta, kuid siis avastasin, et tema fotokal on aku tühi ja arvake ära, kas laadija oli kaasas? Ühesõnaga oli see ilmselgelt märk, et võiks vahelduseks fotograafiaga piiri pidada 😀 Niisiis te peate uskuma mind, et see kõik oli väga ilus ja maitsev.

Tegelikult ma tahaksin siinkohal toriseda, kui absurdne on minu arust tiitli “Aasta isa” määramine, aga alustagem uut nädalat positiivsel toonil siiski.

 

DSC04075

 

Kuna ma ähvardasin, et nüüd teen kõrvitsapostitusi, siis ei saa ometi oma ähvardusest taganeda. Pealegi olen avastanud, et kõrvits annab magustoitudele nii mõnusa maheda tekstuuri ja magusa maitse. See tähendab, et ei pea magustoitudesse lisama nõnda palju suhkrut ega koort. Ja see on ju ometi hea, eks?

 

DSC04065

 

Tegelikult oleks sellele koogile asjakohasem nimetus “Sidruni ja kõrvitsa juustukook”, aga seda ma ei saa ju ometi panna, sest muidu te juba mõtlete, et ma olen sidrunisõltlane.. 🙂 Tõele au andes on tegemist pigem kohupiimakoogiga, aga see vähene mascarpone ja kõrvits tekitavad pigem mõnusa juustukoogi tekstuuri.

 

Kõrvitsa juustukook

 

200 g piparkooke

80 g võid

 

600 g kohupiima

400 g mascarpone toorjuustu

100 g pruuni suhkrut

3 muna

50 g tärklist

30 g jahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

250 g kõrvitsapüreed

1 tl kaneeli

1 sidrunimahl

0,5 sidrunikoor

 

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Sulata või. Purusta piparkoogid ja sega sulavõiga. Suru lahtikäiva koogivormi põhja (26 cm diameetriga). Küpseta 10 minutit.

Seni sega kohupiim mascarpone ja pruuni suhkruga. Lisa ükshaaval munad. Sega jahu, tärklis, vanillsuhkur ja küpsetuspulber eraldi kausis ning lisa koogitainale. Jaga tainas kaheks – ühele osale lisa sidrunimahl ja –koor. Teisele osale sega sisse kõrvitsapüree ja kaneel.

Pane koogivormi 2/3 kõrvitsatainast, peale sidrunitainas. 1/3 järelejäänud kõrvitsatainast pane lusikaga ebaühtlaselt kõige peale ning tõmba lusikaga pealmisele kihile muster.

Pane kook ahju, alanda kohe ahjutemperatuuri 180 kraadini ja küpseta ca 40 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda ja pane külmkappi vähemalt 5 tunniks.

 

DSC04068

Share Button
10 Comments