Avokaado-prosciutto ampsud & ahjušampinjonid.. ehk õllelaud meestele

Esiteks, ema ütles, et mu blogis on alatu laim, sest ma olevat teda eelmises postituses tibiks nimetanud. Tõsi… talle on nimetus beib alati rohkem sobinud 😀 Niisiis laupäeval me ei jõudnudki Ilumessile. Milline inetu traditsioonide rikkumine. Samas, ilm oli ju nõnda kaunis ja soe, et väljas viibimine tundus igati asjalikum. Näitasin emale ära, kus Tallinna ökod ja trendikad inimesed söövad. Ehk siis sõime lõunat NOPis. Naljakal kombel olen ma NOPis üsna palju käinud, aga seni pole kordagi päris “vau” sööki saanud. Pigem isegi vastupidi, minu esimene kogemus nende risottoga oli leebelt öeldes pettumust valmistav (mida ma siis sinna ikka ja jälle tagasi lähen? Tahan ilmselt öko ja trendikas olla :)). Samas seekord me küll emaga mõlemad sõime ja mõmisesime. Lõunaks olid siis kartulipannkoogid, mustsõstras marineeritud heeringas ja kõrval oli ülihea heeringamarja-toorjuustu-maitserohelisega määre.

 

DSC03670
Sain emale seletada, et ökod inimesed söövad hummust..

 

DSC03688
Natuke tibid oleme ikka ka.. käisime Kadriorus kastaneid korjamas, mis viisin kassile mängimiseks. Kass nendega ei mängi, mina astun neile pidevalt otsa. Geniaalne.

 

Täna tuli lõpuks ometi abikaasa koju. Õhtul tulid aga külla juba ka tema kolleegid, sest tulemas oli ju jalgpall. Katsin meestele jalgpalli eelseks soojenduseks õlle kõrvale laua ja läksin ise hoopis trenni, et mehi mitte segada 😀 Mehed tituleerisid mu selle eest ideaalseks naiseks 😀 Tegelikult on mul abikaasa kaval – tal tasus ainult öelda, et saan tehtud lauast teha ju postituse, kui ma juba nõustusin neile kokkama.. Nali naljaks, aga laual on praetud juust, avokaado-prosciutto ampsud, ahjušampinjonid, kodune leib, põdravorst, juurikad laimi-dipikastmega ja puuviljad.

 

DSC03723

Kass istub keset lauda 😉

 

Avokaado-prosciutto ampsud

16 tk

 

2 küpset avokaadot

50 g kitsejuustu

0,5 laimi mahl

8 prosciutto viilu

 

Lõika mõlemast avokaadost 8 viilu, pane need kaussi ja pigista peale laimimahl. Sega hoolikalt läbi. Tee prosciutto viilud pooleks. Pane iga avokaado viilu keskele (seal kus on kivi koht) tükike kitsejuustu ja paki viil prosciutto sisse. Serveeri kohe.

 

 

Ahjušampinjonid

 

10 – 15 šampinjoni

10 cm jupp porrut

100 g talusinki

2 sl toorjuustu

50 g parmesani

Soola-pipart

 

Eemalda šampinjonidelt jalad. Haki peenelt – porru, sink ja seenejalad. Prae porru klaasjaks, lisa sink ja pruunista. Seejärel lisa pannile seened ja prae, kuni seentest eralduv vedelik on enamjaolt aurustunud. Tõsta pann tulelt, sega panni sisu toorjuustuga, maitsesta soola ja pipraga ning jäta jahtuma. Jahtunud täidis topi seenekübaratesse. Peale pane parmesaniviilud ja küpseta 200 kraadises ahjus ca 20 minutit, kuni juust pealt sulanud.

 

 

DSC03721

 

Share Button