Vegan trühvlid avokaadoga

Nüüd juba mingi aeg käin ma Audentes Fitnessis. Seal on kõik väga tore, kui välja arvata parkla, kus on alati tööpäeva lõpus kitsas. Kuna Audentese vahetus läheduses (2 min jalutamist) on olemas veel kolm (!!!) tasuta parklat, siis ma väga ei viitsi vaevata end sinna tihedasse parklasse nügimisega ja pargin heaga “kaugele” ning võtan ette selle vaevalise kaheminutilise jalutuskäigu. Eile enne trenni, kui ma parasjagu riideid vahetasin, sadasid garderoobi sisse kaks tibi, kes valjuhäälselt räuskasid selle üle, et nad ei saanudki normaalselt maja ette parkida. Teate, mille üle nad virisesid? “Miks need k***di lapsevanemad peavad oma maimukestele siia parklasse järele tulema? Mis nad ei saa vähe kaugemal peatuda? Tulevad ja seisavad siin ja ootavad oma lapsi ja siis meie ei saagi parkida”. Jepp, kujutage ette, et spordikoolis õppivate/treenivate laste vanemad tahavad oma lastele järgi tulla? On alles nahaalsus! Sunnivad spordiklubi tsikke, kellel on igati rohkem õigust kooli ees parkida, kaks minutit jalutama!!! Ma ei saa aru, kuhu meie poliitikud oma kooseluseadusega vaatavad, kui samal ajal niimoodi sporditsikke diskrimineeritakse!

 

DSC03619

 

Ma tegelikult ei ole üldse tibi. Noh, nagu naiselikus mõttes 😀 Meiki ma ei kasuta, hommikused ilurituaalid on pea kammimine ning hambapesu 😀 Ripsmetušši ostan kord aastas, sest vana tušš lihtsalt kuivab ära. Sellegipoolest oleme me juba aastaid emaga Ilumessil käinud. Eks tema ikka natuke tibi on.. ja mulle üldiselt meeldib vahel küüsi lakkida. Paar päeva tagasi oli meil arutelu, kas me peaks ikkagi sel aastal ka messile minema.

Olga: mul nagu väga raha ei ole, sul on?

Ema: ei, aga me võime lihtsalt kohvi jooma ja trühvlit sööma minna messile.

Olga: selleks ei pea messile minema.. aga samas, paariks küünelakiks on ju alati raha olemas..

Ema: jah, ja trendidega peab ka kursis olema.

Jepp, me nädalavahetusel läheme messile.

 

DSC03663

 

Need trühvlid, teate, maitsevad nagu täitsa päris trühvlid. Nagu piima ja võiga päris trühvlid. Ainult, et on tehtud avokaadoga. Magic. Ma olen igal juhul selle tulemusega väga rahul. Kõige keerulisem osa on loomulikult Eesti kaubandusest küpse avokaado leidmine. Jah, avokaadot saab kodus “järelküpsetada”, kui see banaaniga paberkotti panna. AGA. Mul juhtub alati nii, et avokaado on esialgu toores.. teisel päeval ka toores.. kolmandal päeval toores.. neljandal päeval mäda. Täiesti ebaaus.

DSC03659

Tänaseks ma enam ei jaksa heietada, seega tänaseks teeselgem, et see on normaalne nähtus, et minu köögis on vegan retsept.

 

Vegan trühvlid avokaadoga

 

200 g tumedat šokolaadi*
1 suur ja küps avokaado
2 tl pruuni- või palmisuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
50 g mandlijahu
2 tl vaarika palsamiäädikat
Kakaod

 

Sulata šokolaad vesivannil. Püreesta avokaado. Sega šokolaadile juurde avokaado, suhkrud, mandlijahu ja palsamiäädikas. Pane mass külmikusse tahenema, kuni see hangub piisavalt, et sellest saaks pallikesi teha. Selleks kulub nii 15-20 minutit. Tee šokolaadimassist suupärased pallikesed ja kata need kakaoga. Säilita suletud karbis, külmkapis.

 

DSC03667

 

*Kui pelgate tummist tumeda šokolaadi maitset, võib selle retseptis osaliselt piimašokolaadiga asendada.

Share Button
4 Comments