Rullbiskviit.. see klassikaline.. enamvähem

Vahel lihtsalt on nii, et roosatriibulise rullbiskviidi tegemine tundub täiesti loogilise tegevusena. Miks mitte alustada vahelduseks nädalat vallatust rullbiskviidist, selle asemel, et möödunud nädalavahetust leinata?

 

DSC02921

 

Ma olen küll täielikult frustreerunud tänavusest “vaarika-aastast”. Turul on odavaima marja hind 10 EUR/kg ja marjad hallitavad juba enne kui nendega koduni jõuad. Ma olen seda küll juba kord kurtnud, aga mõtlesin, et annan ikka veel kord vaarikatele võimaluse… ja ikka sama tulemus. Seega tänavu ma oma lemmikmarja enam ei osta. Isegi sügavkülmas ei ole ühtegi karbikest. Millega ma end siis ometi talvel ravin?

 

DSC02925

 

Retsepti allikas: Nami-Nami (natuke mugandatud). Idee sain FB’st.

 

Sidrunimaitseline rullbiskviit vaarikatega

 

Biskviit

4 suurt muna

100 g suhkrut

60 g nisujahu

50 g kartulitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

Tilk punast toiduvärvi (eelista looduslikku värvi)

 

Kreem

2 dl vahukoort

1 dl suhkrut

1 tl vanillsuhkrut

400 g kohupiima

100 g toorjuustu

300 – 400 g värskeid vaarikaid

0,5 sidrunimahl

 

Immutamiseks

0,5 sidrunimahl

2 sl vett

2 sl suhkrut

 

Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber omavahel, siis sõelu munavahu peale ja sega õrnalt läbi. Jaga tainas kaheks ja ühele osale sega juurde õrnalt toiduvärv. Pane kumbki taina osa pritsikotti. Tee seda kõike väga õrnalt, et biskviidist õhumulle mitte välja lüüa!

 

DSC02909
Pritsi tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile diagonaalsete triipudena.

 

DSC02912
Küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne. Ahjusoe biskviit keera õrnalt rulli ja lase niimoodi jahtuda.

 

Kreemi jaoks sega kokku kohupiim toorjuustuga, lisa ülejäänud koostisosad ja vahusta ühtlaseks. Siirupi jaoks kuumuta keemiseni sidrunimahl, suhkur ja vesi. Tõsta tulelt ja lase jahtuda.

 

Immuta jahtunud biskviit siirupiga, määri peale kreem, jättes ühe pikema serva 5 cm ulatuses puhtaks. Laota peale vaarikad.

 

DSC02914
Tavaliselt keeratakse biskviit rulli nii, et pealmine (ehk pruunistunud) osa jääb välja. Sellise värvilahendusega rull jääb aga pruunistudes väljastpoolt koledam.

 

Keera rull küpsetuspaberi abil kreemisemast laiast otsast alates tihedasti rulli. Pane rullbiskviit paariks tunniks jahedasse – siis on seda hiljem kergem lõigata. Tõsta serveerimisalusele, liitekoht all.

 

DSC02924

Share Button