Manhattani juustukook

Oma armastust juustukookide vastu olen blogis juba paar korda tunnistanud. Tegelikult olen maininud juba ka sedagi, et meie suhe juustukookidega sai alguse üsna ammu Oma Maitsest leitud Manhattani juustukoogi retseptist. Kahjuks olin ma selle retsepti ammu ära kaotanud, kuni eelmisel nädalal üks hea inimene seda teistega jagas 🙂 Mitte et see nüüd heureka! tüüpi eriline retsept oleks, aga mul hakkasid küll mälestusest neelud käima. Nostalgia mõttes võtsingi kohe koogiteo ette, et veenduda, kas see on ikkagi nii hea kui minu mälupildis või on see nostalgia-maitse. On küll nii hea. Parem veelgi. Nii siidjas ja kerge. Justkui ei sisaldakski miljon kalorit. Ah, mis me siin ikka räägime, natuke on ikka heureka! ka.

DSC02199

Miks mina, väidetav suur juustukookide fänn, oma blogis nii vähe juustukoogi retsepte jagan? Lihtne – mul pole raha, et kogu oma garderoobi välja vahetada.

Ahjaaa… Seekordne kook on natuke teistsuguste äärtega, sest küpsetasin seda eksperimendi mõttes multikeetjas 🙂

DSC02183

Manhattani juustukook

Põhi

85 g võid

140 g Digestive küpsiseid

Täidis

600 g Philadelphia toorjuustu

200 g suhkrut

3 sl jahu

1,5 tl vanillisuhkrut

1 sidruni peeneks riivitud koor

2 tl sidrunimahla

3 suurt muna + 1 munakollane

200 g hapukoort

Noaotsatäis soola

Kate

200 g 20% hapukoort

1 sl suhkrut

0,5 sidruni mahl

Eelkuumuta ahi 190 kraadini.

Põhja jaoks purusta küpsised, sulata või ja sega need kokku. Suru mass küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja. Küpseta 10 minutit. Võta ahjust välja ja tõsta ahju temperatuuri 240 kraadini.

Pane toorjuust kaussi ning sega see lusikaga pehmeks ühtlaseks massiks. Seejärel vispelda massile juurde järk-järgult suhkur, jahu ja sool. Nüüd lisa vanill, sidrunikoor ja -mahl. Vispelda ükshaaval hulka munad ja munakollane. Viimasena lisa hapukoor. Tulemuseks peaks saama õhulise ja ühtlase kreemi. Vala täidis küpsisepõhjale ja aseta ahju. Küpseta kõrgel kuumusel 10 minutit, siis keera ahi 110 kraadile ja küpseta veel 25 minutit. Valmis juustukook peaks keskelt võbelema. Lülita ahi välja ja jäta kook paariks tunniks avatud ahju.

Katte jaoks sega hapukoor sidrunimahla ja suhkruga. Vala kate koogile ja pane kook külmkappi. Parim on kook järgmisel (ja isegi ülejärgmisel) päeval!

DSC02198

Share Button
6 Comments