Apelsini-juustukook rabarbrikattega

Jaanipäevaga on meie peres lood üsna lihtsad – mehed grillivad liha, naised teevad kõik ülejäänud (a’la katavad laua, hakivad salati, koristavad, panevad liha vardasse jne), mehed saavad kiita 😀 Lõpuks veel öeldakse, et naised on päev otsa kodus passinud ja midagi kasulikku ei teinud 😀 Samas see stsenaarium ja suurepärase grill-liha söömine kordub suvel pea iga nädalavahetus.. Võibolla minnes kuskile külapeole Meie Meest ja Ott Leplandi kuulama, oleks tegemist erilisema päevaga, aga isegi nii ahvatlevad pakkumised ei kutsu kuidagi. Huvitav, miks? Seega ütleme nii, et minu suhtumine Jaanipäeva on üsna ükskõikne. Ma loodan, et te pärast nõnda pikka seletust andestate, et ma teen Jaanipäeval järjekordse koogipostituse.

DSC01672


Apelsini-juustukook rabarbrikattega


Põhi

150 g Digestive küpsist

80 g võid

Täidis

600 g toorjuustu

200 g hapukoort

3 muna

2 dl suhkrut

0,5 vanillikauna seemneid (või 1 tl vanillsuhkrut)

1 apelsini koor

0,5 apelsini mahl

Kate

100 g valget šokolaadi

100 g hapukoort

300 g rabarbrit

4 sl pruuni suhkrut

1 tl kaneeli

2 želatiinilehte


Eelkuumuta ahi 190 kraadini.

Purusta digestive küpsised ja sulata või, sega kokku ning suru lahtikäiva vormi põhja. Küpseta 10 minutit.

Alanda ahjutemperatuuri 175 kraadini.

Täidise jaoks sega toorjuust ja hapukoor ühtlaseks massiks. Lisa ükshaaval munad ja seejärel ülejäänud koostisosad. Kalla täidis põhjale ja küpseta ca 30-35 minutit. Kook peab olema enamvähem hüübinud, keskelt võib veel õrnalt vetruda. Lase täielikult jahtuda.

Katte jaoks tükelda rabarber, pane vähese vee ja suhkruga potti ning keeda kuni rabarber on pehme. Lisa kaneel ja vajadusel veel suhkrut. Paisuta želatiinilehti külmas vees ning seejärel lisa need kuumale keedisele. Jäta jahtuma.

Sulata šokolaad, lase sellel natuke jahtuda ning sega hoolikalt hapukoorega. Hapukoore ja valge šokolaadi temperatuurid peaksid olema üsna ühtlased, kui need kokku segad. Nüüd tõsta mõlemad katted ebakorrapäraselt koogile.

DSC01677

Share Button