Küpsisetort “Kindla-peale-minek”

Reisilt tagasi tulles oma argipäevaga harjumine võtab ikka natuke aega. Oleme hommikuti 4-5 paiku üles ärganud ja suure vaevaga üritanud edasi magada. Söögi tegemise peale, mis muidu tuleb loomulikult, pean hoopistükkis mõtlema. Õnneks on mul suurepärane vanaema, kes lisaks meie nunnu kassi kantseldamisele ostis meile naasmiseks külmkappi sööki, sealhulgas kanasupi valmistamiseks materjali. Nii ma ei pidanud pead vaevama selle üle, mida tahan ja olgem ausad, kerge kanasupp kõlas oivaliselt! Kuigi olgem veel ausamad, vanaema tehtud borš kõlas veel paremini. Kui aga ise lõpuks poodi läksin, siis ostsin meeltesegaduses küüliku, pardikoivad, veisekeele (mis just sai valmis ja nüüd nosin seda blogipostituse trükkimise kõrvale, kuni mees juba õndsalt magab) ja hakkliha.. Oh neid naise isusid ja tujusid.. Üks asi oli aga kindel – lubasin juba ammu lisada blogisse küpsisetordi retsepti ja seetõttu mahtusid liha kõrvale, napilt küll, ostukorvi ka vajalikud koostisosad.

DSC05100

Küpsisetort on söök, mida iga perenaine arvatavasti on teinud juba alates lapsepõlvest. Enamikul on välja kujunenud just endale sobiv retsept, mida tehakse eelkõige lapsena või siis juba oma lastega. Mina teen aga oma küpsisetorti paar korda aastas kindlasti ja tean kindlalt öelda, et see üks parimaid 😀 Kindlasti arvab iga perenaine enda tordi kohta sama ja eks on ka raske teha kehva küpsisetorti.. Aga sellegipoolest julgeksin iga kell osaleda küpsisetordi võistlusel, et oma sõnu tõendada, kui keegi vaid sellist asja korraldaks (samas, mina sa tea, ehk kusagil lasteaias ikka korraldatakse, haha). Oh seda enesekiitust. Võibolla ma alateadlikult seda torti paar korda aastas teengi, sest tean, et see garanteerib kiidusõnad? Tundub, et pärast puhkust on mu eneseiroonia täitsa laes.

 

DSC05101

 

 

Küpsisetort

16 tükki

 

4 pakki Selga küpsiseid (kondenspiima, iirise)

700 g kirsikompotti kivideta

2 banaani

600 g vanillikohupiimapastat

200 g toorjuustu

100-200 g pruuni suhkrut

2 dl vahukoort

1/2 sidrunimahla

1 klaas õunamahla

 

Esimesena sega kokku kreem. Selleks pane kaussi toorjuust ja suhkur, sega ühtlaseks. Suhkru kogusega peab olema ettevaatlik, sest kreem peaks lõpuks jääma pigem hapukas. Lisa kohupiim, sidrunimahl ja viimasena vahukoor, mikserda hoolikalt kokku.

Väikeses kausis sega kokku õunamahl ja kompotivedelik. Nüüd on kõik valmis tordi kokkupanekuks. 4 pakist saab parasjagu 4×4 ruudukujulise tordi teha. Esimese kihi küpsiseid kasta ainult hetkeks mahla sisse, kata küpsisekiht kreemiga. Teise kihi küpsiseid immuta mahlas paar sekundit kauem. Pane peale taas kreem, aga seekord lisa ka 2/3 kirssidest. Kolmanda küpsisekihi peale pane kreemile lisaks banaaniviilud. Jäänud vaid üks küpsisekiht, millele läheb kõik järelejäänud kreem ja 1/3 kirssidest. Ma riivin tavaliselt šokolaadi lisaks.

Tort peaks maitsestuma vähemalt 5h külmkapis..

Share Button
7 Comments