Granaatõuna Gin

Jõuluajal on ikka tore midagi ise sõpradele-tuttavatele meisterdada. Üsna ammu juba loobusin igasugusest tilu-lilust ja tolmukogujatest ning parema meelega teen südamega kingitusi! Ja kuna ma nüüd juba kuulus blogija, haha, siis jagangi paar päeva enne jõule DIY ideesid, mida sel aastal ka ise teen. Sellega küll kingisaajatel ei ole suurt üllatust, sest enamasti on nad ka blogilugejad.. 🙂

Tänane retsept jäi mul silma Jamie Oliveri Youtube kanalilt, mis on iseenesest üsna naljakas, sest üldjuhul olen suutnud Jamie Oliveri hullust ignoreerida. Ei saa ju ometi olla nii, et kõik fännavad ja mina ka. Mina pean ikka originaalne ja äge olema. Mina ei maksa panni eest 10 EUR rohkem, sest seal kuulsa koka nimi peal. Mina ostan sama kvaliteediga või parema “nimetu” panni. Aga reedel ometi sattusin esimest korda tema videoblogisse ja esimene vastuvaatav retsept oli liiga ahvatlev, et seda lihtsalt ignoreerida! Siit siis tuleb kingiidee täiskasvanutele. Sobib joomiseks jahutatult (kange!) või segades toonikuga või Proseccoga. Viimane alternatiiv tundub eriti ahvatlev.

20131220_174207
Vajalikud maitseained – kaneelikoor, tähtaniis, vanillikaun.

Granaatõuna Gin

1 l granaatõuna mahla

1 granaatõun

100 g pruuni suhkrut

1 l Gin

4 – 6 kaneelikoort

4 tähtaniisi

8 – 10 vürtspipart

2 mandariini

1 vanillikaun

20131220_182351
Kui tundub, et sai vähe granaatõuna maitset, siis võib lisada ka siirupit.

Aja granaatõunamahl keema, lisa suhkur ja alanda kuumust. Kui suhkur on sulanud, siis lisa maitseained – kaneelikoor, tähtaniis ja vürts. Vanillikaun lõika pikuti pooleks ja noaga lükka välja seemned, lisa need mahlale (võid lisada ka kauna, aga see võta kindlasti ära enne pudelisse kallamist). Lõika mandariinidelt kartulikoorimisnoaga ca 4-6 viilu koort, pigista välja mahl ja pane samuti potti. Võta pott tulelt ja viimasena lisa nüüd granaatõuna seemned. Lase mahlal jahtuda. Kalla pudelitesse kogu poti sisu (jaota vürtsid enamvähem ühtlaselt pudelite vahel) ja Gin, 50/50. Pane pimedasse jahedasse kohta.

20131220_232335
Naudi!
Share Button