Kalkuni vormiroog

Kalkuniliha on selline suurepärane asi, millel on madal rasvasisaldus, aga samas ei jää liha küpsetamisel kuivaks ja sisaldab ka rohkelt valku. See nädal meie pere menüüsse siis üks kalkuniroog kuulubki. Kuigi ma enda arust teen üsna tihti kalkunist toitu, siis minu üllatuseks arvas abikaasa seekord, et tegemist on väga hõrgu SEAlihaga.. Või ongi ta seni kõik mu kalkuniroad seaks tituleerinud?

Nagu ikka minu roogade puhul – liha kogust võib alati vähendada ja kartulit rohkem panna, kui ei taha nii liharohket õhtusööki 🙂

Tomatine kalkuni vormiroog

1 kalkuni kints (ca 1 kg liha)

1 kilo kartulit

1 porru

1 purk päikesekuivatatud tomateid

200 g tomatipastat basiilikuga

3 sl oliiviõli

Vahemere ürdisegu

Sool-pipar

Esimesena tükelda kartulid – väiksemad pooleks, suuremad neljaks. Pane kartulid vormi, maitsesta soola ja pipraga, nirista peale oliiviõli ja pane 200-210 kraadisesse ahju ca 30 minutiks ehk siis nii kauaks, kuni valmistad kalkuniliha.

Lõika kalkun suupärasteks tükkideks – natuke suuremad kui kartulid. Haki porru ja päikesekuivatatud tomatid. Prae porrut minut-paar, lisa pannile kalkun ja prae kõik õrnalt läbi. Maitsesta liha soola, pipra ja Vahemere ürdiseguga (võid ka eraldi panna basiilikut, pune vms). Lisa pannile tomatipasta ja viimasena päikesekuivatatud tomatid. Kui tundub, et kastet jääb väheks, võid ka natuke vett või koort lisada. Pane liha kartulite juurde vormi, kata vorm fooliumiga ja küpseta veel, kuni kartul on pehme, ehk siis taas ca 30 minutit.

Ahhh, ma ei tea, pildistada ikka veel ei oska.. 🙂
Share Button